Sitter här i sommarvärmen och minns tillbaka till förra årets Iron Maiden spelning på Ullevi. Snart har det gått ett år sen konserten.

Minns hur tidningarna rapporterade om att bandet landat. Att Bruce Dickinson själv flög bandet till Landvetter och att de tog en tur på stan (såg aldrig någon av dem själv). Men framförallt minns jag spelningen! Vilken upplevelse, även om ljudet var lite sisådär.

Vi åkte ner några dagar före konserten för att ladda upp rejält. Det hann bli besök på både Liseberg, Casino Cosmopol och trevliga krogkvällar. Efter en av utekvällarna var vi så slut att vi blev kvar på hotellrummet i nästan ett helt dygn. Där åt vi hämtpizza och roade oss med nätbingo, något annat orkade vi inte.

Till min stora förvåning var det faktiskt lite kul att spela bingo på nätet. Hade aldrig testat det innan men av killarna föreslog det och vi andra nappade eftersom vi inte hade något bättre för oss. Hittade ett bra erbjudande på en sajt om online bingo. Tack vare erbjudandet fick jag lite gratispengar att spela med, så jag behövde inte ens sätta in pengar för att spela. Gratispengarna tog dock slut ganska snabbt. Vann inget, men det var i alla fall kul så länge det varade. Satte in lite pengar efter det, men fick bara bingo några enstaka gånger. Så det blev ingen lönsam kväll direkt. Å andra sidan var det en av de billigaste kvällarna på hela resan om man tänker på vad krognotorna och inträdena kostat de andra dagarna.

Vill du prova bingo på nätet så kan jag varmt rekommendera att du utnyttjar något typ av gratiserbjudande. Då behöver du inte riskera att förlora några pengar.

På konsertdagen var vi dock pigga och alerta allihopa. Vi skippade förfest och satsade på god middag och efterfest istället. Vi begav oss ganska tidigt till Ullevi för att vara på plats i god tid. När konserten väl började var vi en publik på runt 54 000 personer, precis som jag hade hoppats!

Som vanligt, och som väntat, var det förstås de gamla klassikerna som fick håren på armarna att resa sig. Visst, de nya låtarna är också bra. Men det händer något särskilt när man står där och hör låtar live som man har så många minnen till. Som man spelat så många gånger. Blood Brothers var en av de låtarna. Hallowed By the Name och Number of the Beast var två andra. De är dessutom två av mina absoluta favoritlåtar från Iron Maiden. Saknade Run to the Hills dock. Hade de spelat den hade konserten fått sex av fem möjliga stjärnor. Men det är såklart svårt att göra alla nöjda. Tycker de gjorde det riktigt bra. Även tidningarna gav dem bra betyg. En fyra i Aftonbladet och lika högt betyg från Expressen.

Kompisarna var också nöjda och efter konserten gick vi ut på stan och festade. Sen stannade vi ytterligare en dag i Göteborg innan vi åkte hem.

Nu sitter jag här och önskar att de kom till Sverige i sommar igen. Men i år är de upptagna i USA hela juni och juli. Sen är det tomt i turnékalendern.

Har inga konsertbesök inplanerade alls just nu. Hade varit kul att se Guns n Roses som kommer i slutet av juni. Men priserna är ju hiskeliga och det verkar bara finnas enstaka platser kvar.

Vi får väl se vad det blir. Alice Cooper kommer ju sen senare i sommar. Kanske får möjlighet att gå på den spelningen! Får kolla lite på hur det ser ut med biljetter och så.

Är du nyfiken på hur det såg ut på Ullevi förra året? Kolla youtube! Det gör jag och sitter och drömmer mig tillbaka.