Fakta om bandetJag måste ju presentera bandet i sin nuvarande konstellation! I dag består bandet av sex medlemmar varav en är sångare, en är trummis, en är basist och tre är gitarrister. Här kommer bandfakta om Iron Maiden som de ser ut i dag:

Steve Harris – den evige Steve Harris! Grundare, basist och låtskrivare. Har varit med i bandet sedan starten och är lite av bossen i bandet. Han är född 1956, samma år som Dave Murray. Mer om Harris kan du läsa i ett separat inlägg här.

Bruce Dickinson – har varit sångare i Iron Maiden längst tid av alla. Gick med i bandet 1981 och gick ur i slutet av 1993 för att sen gå med igen 1999. Under åren i Iron Maiden har han också varit med och bidragit till låtskrivandet.

Dave Murray – gitarrist i bandet, var med när bandet slog igenom men hade innan dess lämnat bandet en kort period efter en dispyt men kom snabbt tillbaka och har spelat med Iron Maiden sedan dess. Han har medverkat på samtliga skivor och har också varit med och skrivit låtar som Sanctuary och Charlotte the Harlot och The Man of Sorrows.

Murray spelar ofta på specialtillverkade gitarrer från Fender Stratocaster. Precis som Harris är han född 1956 i London.

Adrian Smith – också gitarrist i bandet och gillar att spela på Fender Stratocaster precis som Dave Murray. Har varit med i bandet i två omgångar, första gången under en tioårsperiod mellan 1980-1990 och andra gången han gick med var 1999 när Dickinson återvände till Iron Maiden och sedan dess har han stannat kvar. Smith har varit med och skrivit en del låtar till skivorna, bland annat har han och Dickinson själva skrivit en del låtar till plattorna, bland annat 2 minutes to Midnight. Han har även skrivit en del låtar själv och en del låtar tillsammans med Harris och tillsammans med andra i bandet.

På plattan Somewhere in time finns hela tre låtar som Smith skrivit själv: Wasted Years, Sea of Madness och Stranger in a Strange Land. Jag tror dessa låtar var de första som han skrivit helt själv som gavs ut på någon av Iron Maidens album.

Nicko McBrain – Iron Maidens trummis sedan 1983. Han är den äldste bandmedlemmen och föddes 1952 i Hackney i London.

Janick Gers – Trejde gitarristen i bandet. Gick med i Iron Maiden 1990 och ersatte Adrian Smith. Hans första skiva med Iron Maiden var No Prayer for the Dying. Gers har samarbetat med flera sångare under karriären, bland annat Bruce Dickinson och han har även varit med i olika band som exempelvis Gillian och Gogomagog. I Gogomagog har även de före detta Iron Maidenmedlemmarna Clive Burr och Paul Di Anno spelat.

Precis som sina bandkollegor är även Janick Gers förtjust i gitarrer av typen Fender Stratocaster