Som jag har skrivit om i ett tidigare inlägg så var min första konsert med Iron Maiden år 1992, när jag var 17 år gammal. Det var en augustikväll i Stockholm, i slutet på deras Fear of the Dark Tour. Jag kommer aldrig glömma den kvällen, och jag lyssnar ofta på liveskivan “A real live one” – där inspelningen av Afraid to Shoot Strangers faktiskt är från just den kvällen. Jag får gåshud varje gång jag lyssnar på den versionen – den kvällen var verkligen början på en livslång kärlek till Iron Maiden.

Redan året efter den första liveupplevelsen med Iron Maiden fick jag se dem igen – det var i göteborg år 1993. Sedan dess har jag nästan tappat räkningen på hur många gånger jag faktiskt har sett dem spela. Många tycker jag är galen som spenderar så mycket pengar på att se samma band om och om igen, och som reser landet runt för att inte missa en enda spelning på svensk mark. Jag har sett dem på stora arenor, och jag har sett dem spela på festivaler. Men för min del är det så otroligt värt det, varje gång jag går på en Iron Maiden spelning känner jag ett lyckorus jag inte får av något annat – och som jag kan leva på i flera månader. Det blir som ett leende som klistras fast i ansiktet, och som aldrig vill gå ur.

Nu är jag garanterat uppe i över 20 Iron Maiden spelningar, och jag njuter fortfarande lika mycket varje gång jag går på en ny. Min favoritspelning, så här långt, var den på Ullevi år 2011. Jag tycker bandet i sig håller hög kvalitet på alla sina spelningar – men den gången var allting perfekt. Allt från ljud till publik var så bra det bara kunde vara, och den varma sommarkvällen var verkligen grädden på moset. Att jag den gången dessutom hade med min pappa som sällskap gjorde det hela ännu bättre!

Bästa Iron Maiden